Resztóránt

Azok az alattomos csigák

avagy az igazság és ami mögötte van…

Bizonyára többen feltették már a kérdést közületek, hogy melyik lehet az a lény, amelyik az evolúció során elérheti a tökéletes létformát. Persze, mi emberek különböző életkorban más és más állatot látunk az evolúció csúcsának (példának okáért az óvodában a csiga tűnik az ideális választásnak, mivel fogócska közben végig házban van, így nem lehet megfogni) azonban később továbblépünk e nyálkás véglényeken…

Azonban!

De!

A csigák nem olyan ártatlanok, mint hisszük! Az egészen egyszerű mezítelen szatírcsigától kezdődően rengeteg rosszindulatú, gerinctelen fajuk van még. Megkockáztatom, egyesek az űrből jöttek (ugye előző számunkból már megtudhattátok, hogy az idegenek köztünk vannak, csak a kormányok eltitkolják ezt) amire több adat is utal:

  1. Spielberg E.T.-je nem más, mint ÉTI a CSIGA
  2. Egyetlen földi állat sem tudja behúzni a szemét csak a csiga
  3. Egyetlen másik állatnál sem hasonlít kevésbé a kacsacsőrű emlősre
  4. Egyetlen másik csúszómászó sem csúszik taknyon
  5. A csiga az egyetlen egylábú állat (a vén tengeri medvéket most ne számoljuk ide)

Mindebből tisztán látszik, hogy a csiga nem ember!

Viszont a csiga néha embert is eszik!

A csigák kifejlesztették az egyik leghatékonyabb, ugyanakkor normális embertől leginkább elrugaszkodott szaporodási formát, hogy az egész Földet benépesíthessék és összeturházhassák: a csigák ugyanis nem emlősök, hanem hímnősök! Amikor két ilyen LÉNY találkozik, akkor elvitáznak valami iszonyatosan unalmas dolgon (pl., hogy a Rosalinda c. dél-amerikai szappanoperában miért nem játszik Leonsio a Rabszolgasorsból, vagy, hogy Isaura vajon boldog-e Yagoval és eltudják-e költeni azt a sok pénzt, amit az okos magyar nézők összegyűjtöttek, hogy kiszabadítsák) aztán mikor az egyik hirtelen elalszik, a másik (aki nem az egyik) előveszi a dákóját és jól ledöfi vele a másikat (aki tulajdonképpen az egyik) majd miután az egyik (nem pediglen a másik) felébred és látja, hogy nincs mese (a csigák egyébként nagyon szeretik a meséket, különösen a Biga csiga és Badka manót) itt bizony párzani kell egy állattal (a csigák a magukról azt hiszik, hogy emberek, de mint azt már fentebb említettem, ez nem fedi a valóságot).
Ezután a hímnős-hím (aki ugye a másik) gyorsan (tudnak ezek, ha akarnak) elrohan és elejt egy embert,

hogy a párjának legyen mit ennie a peteérés nehéz időszaka alatt. Ezután, hogy mindkettőnek jó legyen, tovább folyik az eszmecsere (ilyenkor megpróbálnak még unalmasabb témákat feldobni, pl., hogy a vízi pokémonok jobbak, vagy a nem vízi pokémonok) amíg a másik (aki az előbb is a másik volt, vagyis aki már d*gott egy jót :)) el nem alszik, majd az egyik hirtelen mutálódni kezd (azért nem nagyon), majd ő is előveszi a dikicsét és jól belemártogatja a másikba (ebből is látszik, hogy vonható némi párhuzam a csigák és Elton John között, mivel mindannyian transzformerek, tehát joggal merül fel a gyanú, hogy a csigák – a gombákhoz hasonlóan – beépültek az emberiség soraiba (de legalábbis tutira be fognak, a Star Wars-ban is Yabba nem más, mint egy CSIGA).
De kicsit elkalandoztunk. A frissen párzott csiga (mielőtt ő is elalszik, mint Al Bundy szex után, vagy olykor-olykor közben is) szintén elejt egy embert,

mivel a csigák borzasztóan sokat tudnak enni (innen fakad a kevéssé ismert mondás is, miszerint úgy zabál, mint egy csiga) és két csigának két ember kell, hogy jóllakjon.

Hogyan védekezhetünk a csigák támadásai ellen?

A legbiztosabb, ha mi is csigának álcázzuk magunkat, mivel a csigák nagy része nem kannibál (ugyanakkor dugni minden csiga szeret és ha becserkésztek, nincs menekülés…).

Sajnos más módszert ez idáig nem sikerült felkutatni.

Legközelebb a kis állatok és a rotációs kapa c. tudományos értekezéssel jelentkezünk!

A kutatómunkát végezte, illetve a valódi fényképeket készítette:

TaZ & BoB Co. (TBC, 2003)